HİNDİSTAN’DA TÜRK YEMEKLERİ FESTİVALİ

04 Kasım 2019

Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Osman ÇAVUŞ, Hindistan Haydarabat Başkonsolosluğu bünyesinde Sheraton Hotel’de Türk mutfağı ve kültürünü tanıtmak üzere düzenlenen Türk Yemekleri Festivalinde baş aşçı olarak görev almıştır. Bu sene ikincisi düzenlenen Türk Yemekleri Festivali, 23 Eylül-09 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Festival kapsamında eşsiz damak tadına sahip Türk mutfağı ve kültürü dost ve kardeş Haydarabat halkına tanıtılmıştır.

Öğretim Görevlisi Osman ÇAVUŞ’un başaşçılığı önderliğinde yapılan Türk yemekleri festivali; geçen sene olduğu gibi bu sene de Haydarabat halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanmıştır.

Türk yemeklerinin ve kültürünün tanıtımı için yapılan bu tür etkinlikler Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli bir rol oynamaktadır. Festivale katılan Hintli misafirler, yapılan anket sonucunda Türk yemekleri hakkında yeni bilgilere sahip olduklarını ve yemekleri çok beğendiklerini belirtmişlerdir. Ayrıca  Türkiye’ye mutlaka bir ziyarette bulunacaklarını belirtmişlerdir.