< < ‘Sağlık Turizmi Çalıştayı' İstanbul'da gerçekleştirildi.

‘Sağlık Turizmi Çalıştayı' İstanbul'da gerçekleştirildi.

01 Nisan 2022

Uluslararası Sağlık Turizmcileri İşverenler Sendikası'nın (USTİS) bu sene ilk kez organize ettiği ‘Sağlık Turizmi Çalıştayı' İstanbul'da gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında Türkiye'de sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.

Açılış konuşmasında USTİS'in faaliyetlerinden bahseden USTİS Başkanı Aslı Tarcan, ''Önem verdiğimiz ilk konu eğitimler için olmazsa olmazımız olan USTİS Akademi'ydi. USTİS Akademi'yi kurduktan sonra sektördeki istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalara başladık. Aslında bu bizim için de çok gerekli bir konuydu. Çünkü her sektörde olduğu gibi, kalifiye eleman konusu bizim için de büyük sıkıntıydı. Bunu aşabilmek için, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile iş birliği yaptık. İş birliği protokolüne göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm ve Tıp Fakültesi'nde okuyan gençlerimize hem USTİS üyesi işletmelerimizde staj hakkı tanıyacağız hem de mezun olduktan sonra istihdam edeceğiz. Benzer iş birliklerini çoğaltmak için diğer üniversitelerle görüşmelerimiz sürüyor'' ifadelerini kullandı.

Çalıştay öncesinde ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Saldamlı'nın moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi. Panelde Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu, fütürist turizmci Dr. Cem Kınay, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir ve İstanbul Turizm Platformu (İTP) Direktörü Özcan Biçer sektör paydaşlarının sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini paylaştı.