Turizm Rehberliği Bölümü ile Bolu Sokak Turu

26 Nisan 2022

Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü akademisyenlerinden aynı zamanda Profesyonel Turist Rehberi Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Düzgün tarafından organize edilen ve yine Profesyonel Turist Rehberi Levent Kahveci katkılarıyla Turizm Rehberliği 3. sınıf öğrencilerine 23 Nisan günü
Dünya Antik Kentleri dersi kapsamında bir sokak turu gerçekleştirildi.

Tur içerisinde günümüzde Bolu sınırları içerisindeki antik dönemin en önemli şehirlerinden biri olan Bithynium-Claudiopolis, Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğü içerisindeki Bolu Müzesi, Yıldırım Bayezıd Cami, Taşhan ve Eskici Baba Türbesi, Yukarı Çarşı, Orta Hamam, Kadı Cami, İmarethane Cami, Sultan Hamamı, Semerkand-ül Buhara yer almaktadır.

Aynı zamanda Turizm Rehberliği öğrencilerinin, mesleki anlamda tecrübe kazanması, kendilerini ve anlatımlarını geliştirmesi için birer konu verildi. Gezilen tüm destinasyonlarda öğrenciler rehberlik etti ve çeşitli anlatımlar yaptılar.