Caner ASPAVA

instagram.com/caneraspava

Caner Aspava 1961 Limasol Kıbrıs doğumludur. Restorancılığa Küçük yaşta Güney Kıbrıs’ta aile işletmesinde başladı. Kıbrıs Barış harekâtı sonrasında Kuzey Kıbrıs Lefke / Yedidalga bölgesine yerleşerek Soyadlarını verdikleri Aspava restoranı faaliyetlerini ailesi ile birlikte burada devam ettirdi. Aspava 1986-1994 Yılları arasında Meslek hayatını Avustralya’da sürdürdü. 1994 yılında adaya dönerek aile restorantının başına geçti ve Aspava Restoranını adanın en iyi fine dining restoranlarından biri haline getirdi. Aspava Güney Afrika, Fransa, Arjantin, Şili, Küba, Kazakistan ve daha birçok ülkede başta şarap eğitimi, sommelier eğitimi olmak üzere gastronomi alanında eğitimler ve seminerlere katıldı. Farklı mutfak kültürlerini sentezleyip kendi restoranında sunmanın yanında restoranında servis ettiği ürünlerin %70 yerel üreticiden temin ederek menülerinde Sürdürülebilirlik, mevsimsellik ve ekolojik dengeyi dikkate almaktadır.

FAKÜLTE DUYURULARI

Top