Prof. Dr. Burhanettin ZENGİN

1959’da Trabzon/Of’ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Of’ta, Liseyi 1977’de Trabzon Ticaret Lisesi’nde tamamladı. 1981’de Gazi Üniversitesi (AİTİA) İşletme Bölümünü bitirdi. 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya MYO’na idari görevli ve 1990’da aynı birime Öğr. Görevlisi olarak atandı. İstanbul Üniversitesi SBE Turizm Anabilim dalında; 1989’da Yüksek Lisans ve 1994’de Doktora öğrenimini tamamladı. 1992 de kurulan Sakarya Üniversitesi Sakarya MYO’na Öğr. Gör. 1998’de Sapanca MYO’na, 2000’de Sakarya Üniversitesi İİBF, Turizm İşletmeciliği Bölümüne, 2011’de bu bölümün İşletme Fakültesi bünyesine alınması ile İşletme Fakültesi’ne Yrd. Doç. Olarak atandı. 2014’de İngiltere Durham Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunan yazar, aynı yıl Doçent unvanını almış ve 2015 yılında Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne, 2016’da Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurulan Turizm Fakültesi’ne Doçent olarak atandı. 2018 Yılında yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’ne Doçent olarak, 17.01.2020 itibariyle aynı bölüm kadrosuna Profesör olarak atandı. Yazarın ilgi alanları arasında; Turizm Pazarlaması, Seyahat İşletmeciliği, Muhasebe ve Finans sıralanabilir.   Evli ve 3 çocuk babası olan yazarın, ulusal ve uluslararası akademik dergilerde yayımlanmış ve konferanslarda sunulmuş 240’ın üzerinde kitap, kitap bölümü, makale ve bildirisi bulunmakta olup şu ana kadar 13 doktora ve 30 yüksek lisans öğrencisi mezun etmiştir.