Prof. Dr. Kutay OKTAY

1975 yılında Ankara’da doğdu. Ortaokul ve liseyi Sakarya Anadolu Lisesi’nde okudu. 1999 yılında Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında ve mezuniyetinden sonra turizm sektöründe çeşitli işletmelerde görev aldı. 2003 yılında Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans, 2008 yılında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. Turizm İşletmeciliği alanında 2012 yılında doçentlik, 2018 yılında profesörlük unvanını aldı. 2001-2014 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda sırasıyla öğretim görevlisi, öğretim üyesi, bölüm başkanı ve müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Ekim 2014’den beri Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olup, Temmuz 2019 tarihinden itibaren bu Fakültede Dekan Vekilliği görevini yürütmektedir. 2015 yılında kurulan Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi’nin kuruluşundan bu yana editörlüğünü yapmaktadır. İngilizce, Rusça ve Kırgızca bilen Kutay Oktay, evli ve iki çocuk babasıdır.