Fazıl KARADUMAN

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili

1968 doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Bolu'da tamamladıktan sonra, 1991 yılında Uludağ Üniversitesi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan lisans mezunu olmuştur. 1988-1994 yılları arasında turizm sektöründe Antalya, Muğla, Nevşehir, Akçakoca ve Kartalkaya'da çeşitli tesislerde çalışmıştır.1994 yılında Turizm Bakanlığının açtığı sınavı kazanarak, Akçakoca Turizm Danışma Müdürlüğünde Enformasyon Memuru olarak göreve başlamıştır. 1996 yılında Bolu İl Turizm Müdürlüğünde aynı göreve atanmıştır. 2010 yılına kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Şeflik ve Turizm İşlerinden Sorumlu Şube Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 2010 yılında İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2019 yılından itibaren ise İl Müdürlüğü görevine vekalet etmektedir. Görevi süresince Bolu ilini tanıtmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarca düzenlenen birçok tanıtım organizasyonunda ve turizm fuarlarında görev yapmıştır. 2000 yılında Üniversitemizce hazırlanan "İl Gelişme Planı" hizmetler ve turizm komisyonunda görev almıştır. 2005 yılında "Bolu Turizm Envanteri", 2009 ve 2010 yıllarında "Bolu Kültür ve Turizm Rehberi" ve "Bolu Pasaportu" adlı yayınlar ile her yıl birçok broşür, harita, kitapçık, cd vb. tanıtıcı yayınları hazırlamaktadır. Çeşitli ulusal gazete ve dergilere içerik desteği sağlamaktadır.