Ümit Yaşar ATALAY

1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olan Ümit, profesyonel çalışma hayatına Mersin Hilton Oteli’nde başladı, daha sonra Raks Elektronik'te Bölge Satış Sorumlusu olarak devam etti. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Krediler Bölümü'nde üç yıllık bankacılık deneyiminin ardından kariyerini değiştirmeye ve Hilton İstanbul Oteli'nde hizmet sektörüne dönüş yapmaya karar verdi.

Hilton İstanbul'daki on yıllık görev süresi boyunca, “Ön Büro “da çeşitli görevlerde çalıştı ve Ön Büro Müdürü oldu.

Ümit, İstanbul, Antalya ve Bodrum'daki birçok beş yıldızlı otelde Genel Müdür olarak görev alarak bu otellerin her birini aynı anda hem satışta hem de kârda geliştirerek adını duyurdu.

Bu tecrübeleri sonucunda Ümit, Richmond International Hotel Management Company'nin ilk Genel Koordinatörü olarak atandı. 2007-2019 yılları arasındaki görev süresi boyunca ve şirket yeni bir yönetim yapısı oluşturmuş, kârlılığını, operasyonel etkinliğini ve temel marka değerini arttırmıştır. Grup otelleri uluslararası alanda tanınan birçok prestijli ödül almıştır.

Ümit'in çevresi kadar kendisini de geliştirme tutkusu vardır. Onun yönetim tarzı, birlikte büyümenin önemini vurgulamaktadır ve bu nedenle; etkin yönetim teknikleri, satış ve gelir geliştirme ile finansal farkındalık konularında detaylı eğitim programları ve süreçleri oluşturarak şirkete rehberlik etmiştir.

Düzenli atölye çalışmaları ve eğitim programları düzenleyerek ekibini şirket içindeki yetenekleri tespit etmeye, çekmeye, geliştirmeye ve elde tutmaya yönlendirmiştir. Çeşitli üniversitelerde deneyimlerini paylaşmak maksadıyla eğitimler ve seminerler vermiştir.

Ümit, Türk Turizm Sektörü’ nün gelişmesine yardımcı olan TUROB'un (Türkiye Otelciler Birliği) aktif bir üyesidir. Sürekli mesleki gelişimin, mesleğimizde yetkin ve rekabetçi olmaya devam etmemizi sağladığı için gerekli olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle şu anda Sakarya Üniversitesi'nde Turizm İşletmeciliği alanında “Turizmde Dijital Pazarlama Dönüşümü” üzerine yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Adler Orta Avrupa firmasından koçluk sertifika programını (Modül 1, Modül 2 ve Modül 3) ve Akademi Duru'dan NLP Practitioner programını tamamlamıştır.

27 yılı aşkın ilerici yönetim ve liderlik deneyiminin ardından Ümit Yaşar Atalay, deneyim ve uzmanlığını eğitmenlik, koçluk ve turizmde danışmanlık yaparak devam ettirmektedir.

Ümit Yaşar Atalay evli ve bir erkek çocuk babasıdır. Ruh ve beden sağlığı için aktif olarak yüzmekte ve yoga yapmaktadır.