Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Planı

Öğretim Planını PDF olarak indirmek için tıklayınız.

İlk dört yarıyıldaki (dönemdeki) İngilizce dersleri için öğrencilere seviye tespit sınavı uygulanır. Bu derslerde öğrenciler diğer bölüm öğrencileri ile birlikte İngilizce bilgi düzeylerine göre gruplara ayrılır. Seviye tespit sınavlarında Avrupa dil bilgisi  kriterlerine göre en az B2 düzeyinde başarı gösteren öğrenciler, isterlerse İngilizce yerine Turizm Fakültesi bünyesinde açılacak başka bir yabancı dil dersi seçebilirler.

1. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
ENG3610120 İngilizce Becerileri I 3 saat 6 saat 1 Güz Zorunlu 7
 TZİ3610120 Genel Turizm 3 saat - 1 Güz Zorunlu 5
 GAS3610120 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3 saat - 1 Güz Zorunlu 5
 GAS3610320  Temel Bilişim Teknolojileri 1 saat 2 saat 1 Güz Zorunlu 3
 GAS3610520 Yiyecek İçecek Kültürü  3 saat - 1 Güz Zorunlu 4
 GAS3610720 Kariyer Planlama 1 saat - 1 Güz Zorunlu 2
 ATA3610120 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I  2 saat - 1 Güz Zorunlu 2
 TUR3610120 Türk Dili I  2 saat - 1 Güz Zorunlu 2

 

2. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
ENG3610220 İngilizce Becerileri II  3 saat 6 saat 1 Bahar Zorunlu 7
GAS3610220  Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 saat - 1 Bahar Zorunlu 5
GAS3610420  Gıda Hijyeni ve Güvenliği 3 saat - 1 Bahar Zorunlu 5
GAS3610620  İş Sağlığı ve Güvenliği 3 saat - 1 Bahar Zorunlu 4
GAS3610820 Araştırma ve Sunum Becerileri 1 saat 2 saat 1 Bahar Zorunlu 3
GAS3611020  Toplumsal İlişkiler ve Çoğulculuk 2 saat - 1 Bahar Zorunlu 2
 ATA3610220  Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II 2 saat - 1 Bahar Zorunlu 2
 TUR3610220  Türk Dili II 2 saat - 1 Bahar Zorunlu 2

 

3. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
 ENG3620120 İngilizce  Becerileri III  3 saat 6 saat 2 Güz Zorunlu 7
GAS3620120  Temel Mutfak Uygulamaları-I 2 saat 2 saat 2 Güz Zorunlu 5
 GAS3620320 Malzeme Bilgisi 3 saat - 2 Güz Zorunlu 5
GAS3620520  Beslenmenin Temel İlkeleri  3 saat - 2 Güz Zorunlu 5
 GAS3620720 İçecek Bilgisi 3 saat 1 saat 2 Güz Zorunlu 5
 GAS3620920  Yiyecek İçecek İşletmeciliği 3 saat - 2 Güz Zorunlu 3

 

4. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
ENG3620220  İngilizce  Becerileri IV  3 saat 6 saat 2 Bahar Zorunlu 7
 GAS3620220 Temel Mutfak Uygulamaları-II 2 saat 2 saat 2 Bahar Zorunlu 5
 GAS3620420 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi 3 saat - 2 Bahar Zorunlu 5
 GAS3620620 Restoran ve Servis Yönetimi 3 saat - 2 Bahar Zorunlu 5
GAS3620820   Menü Planlama 3saat - 2 Bahar Zorunlu 5
GAS3621020  Türk Mutfak Kültürü  3 saat - 2 Bahar Zorunlu 3

 

 

 

5. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
GAS3630120  Mesleki İngilizce I  2 saat 2 saat 3  Güz Zorunlu  4
GAS3630320 Türk Mutfağı 2 saat  2 saat  Güz Zorunlu 
 YBD3639920 Zorunlu Seçmeli Ek Yabancı Dil I 2 saat 4 saat  Güz  Seçmeli 
  Seçmeli Ders      Güz Seçmeli 
  Seçmeli Ders      Güz Seçmeli  5
  Seçmeli Ders 3 saat  -  Güz Seçmeli 

 

5. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
Beşinci Yarıyıl Zorunlu Seçmeli Ek Yabancı Dil Ders Listesi        
YBD3630120 Almanca I 2 saat 4 saat  Güz Seçmeli  6
YBD3630320 Rusça I 2 saat 4 saat  Güz  Seçmeli 
YBD3630520 Fransızca I 2 saat 4 saat  Güz Seçmeli  6
YBD3630720  İspanyolca I 2 saat 4 saat  Güz Seçmeli  6
 YBD3630920 Çince I 2 saat 4 saat  Güz Seçmeli 
 YBD3631120 Arapça I 2 saat 4 saat 3 Güz Seçmeli  6
    Dönemlik Seçmeli Dersler        
 GAS3631120 Mutfak Kimyası  3 saat  -  3  Güz  Seçmeli   5
 GAS3631320 Profesyonel Mutfak Uygulamaları  2 saat 2 saat  3   Güz   Seçmeli   5 
GAS3631520  Araştırma Teknikleri  3 saat  -  3   Güz Seçmeli   5
 GAS3631720 İnsan Kaynakları Yönetimi  3 saat  -  3  Güz  Seçmeli  5
GAS3631920  Yemek Tarifi Standardizasyonu  3 saat  -  3   Güz  Seçmeli  5
GAS3632120  Gastronomi ve Sosyal Medya 3 saat - 3   Güz  Seçmeli  5
 GAS3632320 Gıda Mevzuatı 3 saat - 3   Güz  Seçmeli  5
GAS3632520  Mesleki Matematik 3 saat -  3  Güz Seçmeli  5

 

6. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
GAS3630220  Mesleki İngilizce II 2 saat 2 saat 3 Bahar Zorunlu 4
GAS3630420  Uluslararası Mutfaklar 2 saat 2 saat 3 Bahar Zorunlu 5
YBD3639820  Zorunlu Seçmeli Ek Yabancı Dil II 2 saat 4 saat 3 Bahar Seçmeli  6
  Seçmeli Ders     3 Bahar Seçmeli  5
  Seçmeli Ders     3 Bahar Seçmeli  5
  Seçmeli Ders 3 saat - 3 Bahar Seçmeli  5

 

6. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
Altıncı Yarıyıl Zorunlu Seçmeli Ek Yabancı Dil Ders Listesi        
YBD3630220 Almanca II 2 saat 4 saat Bahar Seçmeli  6
YBD3630420 Rusça II 2 saat 4 saat Bahar Seçmeli 
YBD3630620 Fransızca II 2 saat 4 saat Bahar Seçmeli  6
 YBD3630820 İspanyolca II 2 saat 4 saat Bahar Seçmeli  6
YBD3631020  Çince II 2 saat 4 saat Bahar Seçmeli 
YBD3631220  Arapça II 2 saat 4 saat 3 Bahar Seçmeli  6
    Dönemlik Seçmeli Dersler        
GAS3631020  Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi  3 saat  -  3 Bahar Seçmeli   5
GAS3631220  Vejetaryen Mutfağı  2 saat 2 saat   3  Bahar  Seçmeli   5 
 GAS3631420 Filmlerde ve Kitaplarda Gastronomi  3 saat  -  3  Bahar Seçmeli   5
GAS3631620 Hazır Yemek Teknolojisi  3 saat  -  3 Bahar  Seçmeli  5
 GAS3631820 Gıda Coğrafyası  3 saat  -  3 Bahar  Seçmeli  5
 GAS3632020 Duyusal Analiz 2 saat 1 saat 3 Bahar Seçmeli 5
GAS3632220  Gastronomide Yeni Akımlar  3 saat - 3 Bahar Seçmeli 5
 GAS3632420 Yemek ve Sanat 3 saat -  3 Bahar Seçmeli  5

 

7. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
 GAS3640120 Mesleki İngilizce III   2 saat 2 saat 4  Güz Zorunlu  4
 GAS3640320 Temel Pastacılık 2 saat  2 saat 4  Güz Zorunlu 
YBD3649920  Zorunlu Seçmeli Ek Yabancı Dil Dersi III 2 saat 4 saat 4  Güz  Seçmeli 
  Seçmeli Ders      Güz Seçmeli 
  Seçmeli Ders      Güz Seçmeli  5
  Seçmeli Ders 3 saat  -  Güz Seçmeli 

 

7. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
Yedinci Yarıyıl Zorunlu Seçmeli Ek Yabancı Dil Ders Listesi        
YBD3640120 Almanca III 2 saat 4 saat 4  Güz Seçmeli  6
YBD3640320 Rusça III 2 saat 4 saat 4  Güz  Seçmeli 
YBD3640520 Fransızca III 2 saat 4 saat  Güz Seçmeli  6
YBD3640720 İspanyolca III 2 saat 4 saat  Güz Seçmeli  6
YBD3640920 Çince III 2 saat 4 saat  Güz Seçmeli 
YBD3641120 Arapça III 2 saat 4 saat 4 Güz Seçmeli  6
    Dönemlik Seçmeli Dersler        
GAS3641120  Restoran Yönetimi  3 saat  -  4  Güz  Seçmeli   5
 GAS3641320 Araştırma Teknikleri  3 saat  -   4   Güz   Seçmeli   5 
 GAS3641520 Girişimcilik   3 saat  -  4   Güz Seçmeli   5
GAS3641720  Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama   3 saat  -  4  Güz  Seçmeli  5
 GAS3641920 Gönüllülük Çalışmaları  2 saat 1 saat  4   Güz  Seçmeli  5
 GAS3642120 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı 2 saat 1 saat  4  Güz Seçmeli  5
 GAS3642320 İletişim Teknikleri  3 saat   4   Güz  Seçmeli  5
GAS3642520  Soğuk Mutfak 2 saat   2 saat  4  Güz   Seçmeli   5

 

 

8. Yarıyıl Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı  Dönemi Türü AKTS
İMU İşbaşında Mesleki Uygulama *  - 20 saat 4 Bahar Zorunlu 20
PROJE Mezuniyet Projesi**
  Kişisel Gelişim Dersi I (uzaktan eğitim)***  2 saat 2 saat 4 Bahar Seçmeli  5
  Kişisel Gelişim Dersi II (uzaktan eğitim)***  2 saat 2 saat 4 Bahar Seçmeli  5

 * Öğrencinin mazereti olmadıkça öncelikle  "İşbaşında Mesleki Uygulamalar" dersini alması zorunludur.

** Mazereti kabul edilen öğrenciler "İşbaşında Mesleki Uygulamalar" yerine "Mezuniyet Projesi" dersini alacaklardır.

*** Kişisel gelişim dersleri dönem başında Turizm Fakültesi bünyesindeki tüm bölümlerce önerilen derslerden oluşacak havuzdan seçilecektir.

 

 

 

 

 

FAKÜLTE DUYURULARI

  • Adres: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi  14030 Gölköy BOLU
  • Tel: +90 374 253 55 50 Fax: +90 374 253 55 51
  • Email: turizmibu.edu.tr
Top