Açık Rota Turizm Rehberleri Topluluğu, 2024 yılında düzenlediği çeşitli geziler ve etkinliklerle öğrencilerinin hem kültürel mirasları yakından tanımasını hem de mesleki deneyim kazanmasını sağladı. Ankara’dan Kapadokya’ya, Safranbolu’dan Amasra’ya uzanan organizasyonlar öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.
-10 Kasım’da Anıtkabir Ziyareti
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için 10 Kasım’da Ankara’ya düzenlenen gezide, Anıtkabir, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ulus Meydanı, I. TBMM, II. TBMM ve Ankara Kalesi ziyaret edildi. Yardımcı rehberlik görevini üstlenen Topluluk Başkan Yardımcısı Enes Karakaş, etkinlikteki sorumluluğunu başarıyla yerine getirdi. Yönetim ekibinin büyük bir özenle hazırladığı gezide, katılımcılar hem Atatürk’ü andı hem de Türkiye’nin tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu.
-Gölcük Öğrenci Gecesi
25 Kasım’da gerçekleştirilen Gölcük Öğrenci Gecesi, topluluğun üyelerini bir araya getirerek dostluk bağlarını güçlendirdi. Müzik ve eğlencenin ön planda olduğu bu gecede öğrenciler keyifli vakit geçirirken, topluluk ruhunun da pekişmesi sağlandı.
-Kapadokya’ya Yolculuk
7 Aralık’ta Kapadokya’nın masalsı atmosferine düzenlenen gezi, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Göreme, Avanos, Ürgüp, Asmalı Konak, Hayal Vadisi, Şarap Fabrikası ve Üç Güzeller gibi önemli duraklarla dolu bir keşif rotası sundu. Yardımcı rehberlik görevini üstlenen Hatice Sena Çakır, gezi boyunca başarılı çalışmalarıyla takdir topladı. Peri bacalarının büyüleyici manzarasında, öğrenciler bolca fotoğraf çekerek unutulmaz bir gün geçirdi.
Tarihe Yolculuk: Safranbolu ve Amasra Gezisi
14 Aralık’ta düzenlenen Safranbolu ve Amasra gezisinde, tarih ve doğanın muhteşem uyumu bir kez daha gözler önüne serildi. Safranbolu’nun Osmanlı dönemi mimarisi, tarihi çarşısı ve dar sokakları katılımcılara kültürel bir şölen sundu. Amasra’da ise kale gezisi ve Karadeniz’in eşsiz manzarası gezinin en dikkat çekici anları arasındaydı. Yardımcı rehberlik görevini üstlenen Songül, başarılı performansıyla geziye önemli katkılarda bulundu.
Gezinin en önemli noktalarından biri, bölüm hocamız Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Saz’ın rehberlik etmesiydi. Alanında uzman olan Süleyman Saz hocamız derin bilgisi ve etkileyici anlatımıyla katılımcılara Safranbolu ve Amasra’nın bilinmeyen yönlerini keşfetme fırsatı sundu. Bölüm öğrencileri tarihi ve kültürel miras hakkında detaylı bilgi edinirken, Süleyman Hoca’nın rehberliği sayesinde geziden çok daha fazla verim aldı. Tura rehberlik eden ilk bölüm hocası olduğu için bu katkılarından dolayı yönetim ekibi minnetarlıklarını bildirdiler.
Gezi boyunca Safranbolu’nun tarihi konakları, Cinci Han ve Arasta Çarşısı ziyaret edilirken, Amasra’da kale turu ve sahil yürüyüşü gerçekleştirildi. Özellikle Süleyman Hoca’nın Amasra Kalesi’nde yaptığı anlatım, gezinin en etkileyici anlarından biri olarak hafızalara kazındı. Karadeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde bölgenin tarihini dinleyen katılımcılar, geçmişe farklı bir gözle bakma fırsatı yakaladı.
Geziye katılan öğrenciler, bölüm hocası Süleyman Saz’ın rehberliği sayesinde bu deneyimin çok daha anlamlı hale geldiğini belirterek, bu tür akademik gezilerin devam etmesi yönünde temennilerini dile getirdi. Süleyman Hoca’nın katkılarıyla Safranbolu ve Amasra’nın mistik atmosferinde geçen bu tarih dolu yolculuk, herkes için unutulmaz bir deneyim oldu.
Topluluk üyeleri ve bölüm öğrencileri bu etkinliklerin gerçekleşmesini sağlayan ve topluluğa yeni sistemler kazandıran Topluluk Başkanı Emre Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Enes Karakaş’a teşekkür etti. Etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz hem tecrübe kazandı hem de profesyonel rehberlik için önemli adımlar attı. Benzer şekilde öğrenciler tüm etkinliklerde kendilerine desteklerini esirgemeyen ve yol gösteren Bölüm Başkanı ve Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İsa Bayhan’a minnettar olduklarını bildirdi. Topluluk Yönetimi gelecekte düzenleyecekleri etkinliklerle daha fazla öğrenciyi bu deneyimlere ortak etmeyi hedeflediklerini, daha nice gezilerde arkadaşlarıyla buluşmayı dilediklerini bildirdi.