14 Aralık 2025 Pazar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Gastronometro iş birliğiyle 10 Aralık 2025 Çarşamba günü “Gastronomide Sürdürülebilirlik ve Workshop” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Gastronometro Direktörü Maximillian J. W. Thomae ile Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek katılım sağladı.
Etkinlik, Mengen Gastronomi Yerleşkesi Konferans Salonu’nda; Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri ve öğretim elemanlarının yanı sıra Mengen Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanları ile Mengen Aşçılar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla, Prof. Dr. Alper Kurnaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiyle başladı.
Söyleşinin ardından, sürdürülebilirliğin mutfak uygulamalarındaki pratik yansımalarını ortaya koymak amacıyla Şef Murat İlke Özipek ve Gastronometro Pastane Şefi Ahmet Şenkulak tarafından uygulama odaklı bir workshop düzenlendi.
Programın sonunda, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Kurnaz tarafından, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu’nun misafirler adına TEMA Vakfı’na gerçekleştirdiği fidan bağışına ilişkin belgeler takdim edildi. Etkinlik, belge takdiminin ardından sona erdi.