Gastronomi ve MYO'dan “Sahra Mutfak Tatbikatı” Etkinliği

23 Mayıs 2025 Cuma

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Meslek Yüksekokulu programları bünyesinde yürütülen "Afetlerde Mutfak Yönetimi ve Organizasyonu" dersi kapsamında, afet ve acil durumlarda gıda üretim süreçlerinin yönetimini konu alan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapılıyor. 26 Mayıs 2025 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan "Sahra Mutfak Tatbikatı" bu ders çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Tatbikatta; sahra mutfaklarının kurulumu, kriz anlarında sürdürülebilir beslenme hizmetlerinin sağlanmasına yönelik uygulamalar ele alınacak. Öğrenciler, afet koşullarında kullanılmak üzere geliştirdikleri özel gıda ürünlerini sergileyecek, sahra mutfağında pişirilen yemeklerle bu ürünlerin uygulamalı sunumlarını yapacak.

Günün programı ise şu şekilde:

Saat Etkinlik
10:00 Tatbikatın başlangıcı ve sahra mutfağının kurulumu
11:00 Afetlere özel gıda ürünleri sergisi
12:00 Temel mutfak uygulamalarıyla hazırlanan yemeklerin tanıtımı
13:00 Yemeklerin tadımı
14:00 Sahra mutfağından çıkan yemeklerin afetzedelere sunumu

Etkinliğe Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALIŞARLI ve Bolu Valisi Abdulaziz AYDIN de katılım sağlayacaktır. Tüm akademik personel ve öğrencilerimiz davetlidir.

Yer: BAİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu, Karapınar Mah. İzzet Baysal Cad. Mengen/Bolu
Tarih: 26 Mayıs 2025 Pazartesi
Saat: 10.00