23 Mayıs 2025 Cuma
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Meslek Yüksekokulu programları bünyesinde yürütülen "Afetlerde Mutfak Yönetimi ve Organizasyonu" dersi kapsamında, afet ve acil durumlarda gıda üretim süreçlerinin yönetimini konu alan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapılıyor. 26 Mayıs 2025 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan "Sahra Mutfak Tatbikatı" bu ders çerçevesinde gerçekleştirilecek.
Tatbikatta; sahra mutfaklarının kurulumu, kriz anlarında sürdürülebilir beslenme hizmetlerinin sağlanmasına yönelik uygulamalar ele alınacak. Öğrenciler, afet koşullarında kullanılmak üzere geliştirdikleri özel gıda ürünlerini sergileyecek, sahra mutfağında pişirilen yemeklerle bu ürünlerin uygulamalı sunumlarını yapacak.
Günün programı ise şu şekilde:
Saat |
Etkinlik |
10:00 |
Tatbikatın başlangıcı ve sahra mutfağının kurulumu |
11:00 |
Afetlere özel gıda ürünleri sergisi |
12:00 |
Temel mutfak uygulamalarıyla hazırlanan yemeklerin tanıtımı |
13:00 |
Yemeklerin tadımı |
14:00 |
Sahra mutfağından çıkan yemeklerin afetzedelere sunumu |
Etkinliğe Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALIŞARLI ve Bolu Valisi Abdulaziz AYDIN de katılım sağlayacaktır. Tüm akademik personel ve öğrencilerimiz davetlidir.
Yer: BAİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu, Karapınar Mah. İzzet Baysal Cad. Mengen/Bolu
Tarih: 26 Mayıs 2025 Pazartesi
Saat: 10.00
