2024-2025 Güz Döneminde "İşletmede Mesleki Eğitim" Dersi Evrak Teslim Sürecine İlişkin Duyuru

05 Eylül 2024 Perşembe

 

2024-2025 Güz Döneminde "İşletmede Mesleki Eğitim" Dersi Evrak Teslim Sürecine İlişkin Duyuru
 
 

Değerli öğrencilerimiz;

2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz döneminde fakültemiz bölümlerinde 7+1 öğrenim planı kapsamında “işletmede mesleki eğitim” yapacak olan öğrenciler için uygulama takvimi ve evrak teslimine ilişkin süreç aşağıda belirtilen şekilde işleyecektir. 

  1. Hem öğrenci hem de iş yerlerinin gerekli tedbirleri almaları şartıyla 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı güz döneminde (7+1 öğrenim planının gereği olarak) “işletmede mesleki eğitim” dersini öğrenciler bulundukları şehirdeki, yurt dışındaki ya da Bolu’da fakültemizin protokol yaptığı işletmelerde yapabileceklerdir.
  2. Sekizinci yarıyılda “işletmede mesleki eğitim” dersine kayıt yaptıracak öğrenciler, daha önceki dönemlerdeki derslerin tamamını en az bir kez almış ve devam yükümlülüğünü yerine getirmiş (devamsızlıktan kalmamış) olmalıdır.
  3. “İşletmede mesleki eğitim” dersine kaydolacak öğrencilerimiz, ekte yer alan  “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi İşletmelerde Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” (2 adet) ve “İşletmelerde Mesleki Eğitim Kabul Formu” evrakını (2 adet) doldurup işletmede mesleki eğitim dersini alacakları kuruma/işletmeye onaylatıp imzalattıktan sonra ilan edilen diğer belgelerle birlikte 16 - 20 Eylül 2024 tarihleri arasında şahsen, kargo veya posta yolu ile  bölüm sekreterliğine eksiksiz olarak ulaştıracaklardır.

 

İSTENEN DİĞER BELGELER

Onaylı olacak şekilde

  • “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi İşletmelerde Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” (2 adet) ve
  • “İşletmelerde Mesleki Eğitim Kabul Formu” (2 adet)

ile beraber teslim edilecek belgeler)

1) Müstehaklık Belgesi

Sosyal Güvenlik Kurumunun https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama internet adresindeki sağlık provizyon sorgulama bölümünden müstehaklık belgesi (güncel) alınacaktır. E-devlet’ten alamayanlar SGK İl Müdürlüğü’nden alabilir (öğrenci işletmede mesleki eğitim dersi süresince sağlık güvencesinde değişiklik olması durumunda, değişikliğin yer aldığı müstehaklık belgesini ilhantekdemir@ibu.edu.tr  adresine e-posta yoluyla her ayın ilk haftası 10’unu geçmeyecek şekilde 5 gün içerisinde oluşturup gönderecektir).

2) İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Belgesi 

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun 17. Maddesi gereği zorunlu olan, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi belgesi alınacaktır. Bu eğitimi ve belgeyi almak öğrencinin yükümlülüğündedir.

(İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi olmayan öğrenciler, İşletmede Mesleki Eğitim yapacakları işletmeden Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminin kendileri tarafından verileceğine ilişkin onaylı belge getirebilirler)

3) Sosyal Güvenlik Durumu Taahütnamesi

Fakültemiz web (turizm.ibu.edu.tr) sayfasında yer alan sosyal güvenlik durumu taahhütnamesi doldurulup imzalanarak teslim edilecektir.

4) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5) Son Zamanlarda Çekilmiş Fotoğraf (1 adet)

Not : İşletmede Mesleki Eğitim dersini işletmelerde sigortalı çalışarak yapacak öğrencilerimizin ekte yer alan "İşletmelerde Mesleki Eğitim Kabul Formunu"  doldurup işletmede mesleki eğitim dersini alacakları kuruma/işletmeye onaylatıp imzalattıktan sonra "SGK'lı Çalışan Beyan Dilekçesi" ile birlikte belirtilen tarihlerde Bölüm Sekreterliğine ulaştırmaları yeterli olacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin SGK işlemleri ilgili işletme tarafından yürütülecek olup Fakültemiz tarafından SGK girişi yapılmayacaktır. 

ÖNEMLİ DİĞER HUSUSLAR

  • İşletmede mesleki eğitime onay işlemleri tamamlandıktan sonra başlanacaktır. İş yeri uygun bulunan/iş yeri uygun bulunmayan öğrencilerin isim listeleri fakültemiz web (http://turizm.ibu.edu.tr/) sayfasında işletmede mesleki eğitim başlama tarihinden önce ilan edilecektir.
  • Belirtilen tarihler dışında kesinlikle evrak teslim alınmayacaktır.
  • Belirtilmeyen hususlarda bölüm başkanlığı ve dekanlık kararları geçerlidir.
  • Posta ve kargoda yaşanabilecek sorunlardan tamamen öğrenci sorumlu olup dekanlığımız kesinlikle sorumlu değildir.
  • İşletmede mesleki eğitime kabul edilen öğrencilerin mail adreslerine talep etmeleri halinde (UBYS sistemindeki mail adreslerine) sigorta giriş belgesi mail olarak gönderilecektir. Https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-4a-ise-giris-cikis-bildirgesi ilgili linkten  de bu belge oluşturulabilir.

 

 Yapılacak işlem

Önemli tarihler

Belge

Teslim birimi

İşletmede mesleki eğitim evrakları son başvuru tarihi

16 - 20 Eylül  2024

Bölüm sekreterliği

İşletmede mesleki eğitim başlama tarihi

30 Eylül 2024

İşletmede mesleki eğitim bitiş tarihi

3 Ocak 2025

 

Adres;

 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri İçin;

B.A.İ.B.Ü. Turizm Fakültesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı

Karapınar Mah İzzet Baysal Cad no:15 14860 Mengen/BOLU

 

Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencileri İçin;

B.A.İ.B.Ü. Turizm Fakültesi Gölköy Kampüsü BOLU

Protokol
Başvuru Formu
SGK Taahhütnamesi
SGK Çalışan Beyan Dilekçesi
Bilgilendirme Metni

Hızlı Erişim