Turizm Rehberliği Bölümü Öğrenci Topluluğumuz Eskişehir Gezisi Düzenledi

Fakültemiz Turizm Rehberliği Bölümü Açık Rota Turizm Rehberleri Topluluğu olarak 16 Aralık tarihinde Eskişehir gezisi gerçekleştirdi.

Gezi, ülkemizin ilk yerli otomobili olan Devrim otomobilinin sergilendiği müzemizden başladı. Eşsiz yapısı ile Eskişehir’in minik Disneyland'ı olan Sazova parkında hayvanat bahçesi ve sualtı müzesi katılımcıların ilgi odağı oldu. Hız kesmeden devam eden turda Eskişehir’in kültürel simgesi olan Odunpazarı Evlerini ziyaret edildi. Atlıhan El Sanatları Çarşısı'nda haşhaştan yapılan özel kremaların ve leblebi kurabiyelerinin tadına bakıldı. Burada Eskişehir’e özgü Çibörek ve Balaban Köftesini de denendi. Eskişehir’in simgelerinden birisi olan ‘Lüle‘ taşından yapılan eserler incelendi. Son olarak Adalar‘a uğrandı. Porsuk çayında yapılan tekne turuyla katılımcılar harika vakit geçirdiler. 
Eskişehir, Türkiye'de en çok öğrencinin bulunduğu şehir olduğu için misafirlerimiz için öğrenci eğlence mekanlarının da keyfini çıkardılar. Bolca serbest zaman ve deneyimli rehber anlatımlarıyla Eskişehir'e hoş vakit geçirerek gezildi.
Topluluğumuz üyeleri ve katılımcılar, bu güzel geziyi düzenleyen ARORA topluluk başkanı Emre Yılmaz’a, başkan yardımcısı Enes Karakaş’a ve yönetim kadrosundaki Rabia Nur, Seher, Tuğba, Burak, Turgay, Berkay, Furkan, Ömer Melih, Songül, Hatice, Sude, Nursel ve İsmail’e teşekkür ederek sonraki geziyi sabırsızlıkla beklediklerini bildirdiler.